Frukt och grönsakstorken Evermat ( Hushållstork )

  Hushållstorken Evermat är en klassiker för att torka svamp och chilli. För att sedan mala ner det till exempelvis svamppulver. Sex hyllor (kallas tydligen "ollor") medföljer grundkittet. Vilket gör att man kan torka lager på lager med olika grönsaker, frukter, kött m.m. Vi rekommenderar att max använda 10-12 "ollor" per Evermat. Vilket skulle ge en total tank volym på 18.6L. Termostat för 0-60°c. Maskinen är en rolig produkt för hemmaköket. Eller i en restaurang som inte har tillräckligt med ugnar för att kunna utföra både torkning och tillagning samtidigt.

Vad du än väljer att torka så är nog frukten till musli det man gör oftast i hemmaköket. Frukt och musli på lösvikt är genialt. Du väljer själv vad du vill blanda i för godsaker för att göra frukostfilen till en smakupplevelse. Problemet med de torkade frukterna i dessa lösviktsboxar (och i all musli) är ju att de är doppade i socker både en och två gånger. Som med allt annat när det gäller matlaning så är det bästa att ta saken i egna händer. Skiva upp vilken frukt som helst och placera dem i en frukttork. Ett tips är att torka citron. Går att äta som godis och kan dessutom användas som dekoration på olika maträtter och desserter. Vi har haft en OBH Nordica som pajade efter ca ett år. Satsade på den lite dyrare  Evermat istället vilket vi inte ångrat. Den är mycket tystare och torkningen går mycket snabbare.Den tillverkas och säljs här.


Kommentarer
Postat av: Kalle proffskocken

Vadå, hur funkar den? Hur mycket frukt får man plats med? Kan man ha den i ett restaurangkök och torka frukt till garnering?

2008-12-26 @ 08:55:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0