Pacojet vs. Frix air

Bakgrund: Det finns två liknande maskiner på den Svenska marknaden. Pacojet  och Frix air. Båda maskinerna bygger på en väldigt stark motor som driver en blenderkniv rakt ner i en monterad bägare. Bägaren är utbytbar och du kan ha en hel arsenal väntandes i frysen med olika glasser,sorbeer, mouser m.m. redo att "laddas" i maskinen. Kniven roterar med 11000varv i minuten. Sakta för maskinen ner den roterande kniven i bägaren. Bägaren och dess innehåll måste vara fruset tillstånd vid processen. När kniven har bearbetat innehållet (tar ca 3 min) så har man en väldigt fin fördelad massa.  Vanligast i Sverige är nog att man har frusen glassmet i bägaren och kan på så sätt få "färskgjord glass" vid alla tillfällen. Lite av 2000talets sodastream med andra ord!
 Nu till skillnaderna.

Pacojet är inte från början designand för köksverksamhet vilket gör den mer sårbar. Den har lite större bägare (4dl) vilket är bra om man ska göra fler portioner samtidigt däremot är bägarna en dyr historia i inköp och man får bara med 8st i startpaketet. 

Frix air är gjord för "matlagning". Bägarna är mindre i storlek (ca 2,5dl) alltså ca 1,5 portioner glass. Denna maskin är dock något snabbare än Pacojet vilket på så sätt kan kompensera att bägarna är lite mindre. Frix air är ca 30% billigare än Pacojet och även bägarna är billigare (kostar 20kr/st till Frix air). Pacojet är en lite mer inarbetad maskin och får därav ett lite större försprång. Folk är helt enkelt mer vana vid den och som ni alla vet är vi svenskar väldigt traditionsbundna och lite rädda för förändringar. Maskinerna går att inhandla på RIAB eller Snacksbolaget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0