Roner eller Grant vilken sous vide cirkulator är bäst?


Vilken cirkulator av dom ledande på marknaden är egentligen bäst? Proffsköket har testat en Roner under längre tid. Nu har vi fått låna den bästa cirkulatorn på marknaden, enligt många. En Grant SV100. Vi återkommer när vi testat färdigt! Läs mer om en cirkulator här. Eller köp en på SousVide.se

Cajun injector eller marinadsprutaInte fullt så suspekt som det ser ut...Men när man vill få in smaken i köttet istället för att försöka bränna in den på ytan är detta en bra sak. Perfekt nu när grill säsongen börjar! Eller för att injicera vitlöken (mixad då förståss) i påsk-lamm steken. Läs mer och beställ den här eller snik varianten här. Det finns en till variant här som inte är fullt så bra men i alla fall...


Äppelskalare från Moster Hulda

Det här är ingen nyhet. Den har funnits i alla tider från märken så som Tellier och har då kostat 1500kr. Nu finns den i ett något enklare utförande från Moster Hulda men till det förmånliga priset av 250kr. Den fungerar faktiskt väldigt bra och skulle säkert kunna skala och skiva flera hundra äpplen innan den går sönder.  

Framtidens kök

Kanske inte något för er som driver restaurang men jäkligt häftigt i alla fall...

Philips energisnåla, interaktiva köksbord, som du både kan äta och laga mat på, kyla vin och kompostera matavfallet med presenterades tillslut i slutet av mars.

Läs mer om detta och lite andra saker här!

Kolla in cirkulator sidan!


Vad är en cirkulator

En cirkulator eller sousvide-termostat som den också kallas. Det är i grunden en väldigt kraftig "doppvärmare" som är styrd av en väldigt exakt termostat. Den vanligaste cirkulatorn i Sverige är inte större än ett ”bigpack” paket och fästes på en gryta eller något annat stort kärl genom att en "klämma" som är fastmonterad på enheten. Exaktheten på dom flesta och bästa produkterna går ner till en tiondelsgrad alltså exempelvis 32,6°C. Därefter kan den hålla konstant värme i exempelvis ett vattenbad. I det exakt tempererade vattenbadet kan man sedan tillaga exempelvis en lax som uppnår en perfekt tillagad konsistens vid 32,6°C.

Läs mer om cirkulator från Grant och Roner här.

Besök gärna våran nya hemsida om cirkulatorer och recept härGo!


RSS 2.0