Råsaftscentrifug från Philips

Philips har tagit fram en riktigt rejäl och robust juicepress/centrifug, för att vara en konsumentprodukt. Den fungerar därför i mindre utstäckning även bra i restaurangköket eller i en bar. Inmatningsröret är så pass stort att du slipper dela upp det du vill centrfugera, exempelvis inga problem att få ner hela frukter. Den fixar även morötter, rödbetor och andra rotfrukter utan problem vilket är riktigt bra för en produkt i den här prisklassen. Restprodukter hamnar i en behållare och den är förhållandevis lätt att göra ren. Kostnad ca 1700:-. Finns hos de flesta köksproduktaffärer.

Grönsakssvarv Turning slicer

Den är i gjord i grön plast. På förpackningen är det en massa japanska tecken. Det låter som det är uppgjort för att den ska vara trasig redan innan man tar ut den ur förpackningen, men så är det inte.

Bra asiatisk plastingenjörs konst som fungerar med precision. För er som inte vet hur det fungerar så kan jag meddela att det bygger på att man tar tillvara på det man svarvar bort. Alltså blir det långa trådar av rödbeta eller vad man nu väljer att "svarva". Rolig grej för dekoration av mat eller ett nytt sätt att tillreda salladen? Finns att köpa på dom flesta välsorterade köksaffärer och kostar ca 900kr.


Porsche knivar

För alla er som är vana att ratta Porsche så kan jag meddela att det är betydligt roligare än att försöka manövrera deras knivar. Knivarna är framtagna F.A. Porsche (Porsche design) i samarbete med några anonyma kockar? Resultatet som yrkes produkt blev rent katastrofalt dåligt. Men för hemma bruk funkar dom bra. Dom är dessutom snygga och har hög "cool-hets faktor". Porsche brukar ju ta bort produkterna efter några år, så det börjar kanske lida mot sitt slut för dom nu? Det är med andra ord dags att köpa ett par och hänga på magnetlisten.


Parmesan grinder från Microplane

 Vi har ju tidigare skrivit om zest och rivgärnet från Microplane, närmare bestämmt här och där. Här kommer ytterligare en produkt från den tillverkaren. Den här produkten finns med en mängd olika "riv mönster". Den finns även som en "proffsvariant" som är helt i metall. Den anser vi efter ett tufft test på bland annat restaurang Grill vara överflödig och är nästan sämre är konsument varianten som är gjord av plast. "Konsument varianten" går dessutom att komplettera med en "bit hållare" alltså en pryl som du sätter på själva riv-brickan som håller parmesan, muskot m.m på plats. Går att köpa på Werner och Werner, Martin Olsson Cashar eller Riab.

Jumbo vitlökspress från Zyliss


"Jumbo" vitlökspressen från Zyliss återfinns på många restauranger runt om i Sverige. Anledningen är följande: Om du vill undvika fipplandet med att pressa flera vitlöksklyftor var för sig, kanske denna produkt är intressant. I den här får du ner alla klyftor på en gång, samtidigt är den utvecklad på ett sådant sätt att det går utmärkt att pressa bara en klyfta.

Jobbet med pressandet tar mindre än halva tiden jämfört med en vanlig press. Zyliss är känt för att ha hög kvalitet på sina prylar. Jag har inte hittat någon konsument återförsäljare för denna produkt i Sverige. Den som vet var man kan köpa den får gärna höra av sig. Jag såg att dom hade den vanliga vitlökspressen från Zyliss på Claes Ohlsson så dom kanske kan ta in den? Den finns i och för sig att köpa på Riab men för att få handla där krävs det att man har en restaurang.


Laguiole korkskruv

 Vi börjar 2009 med något så häftigt (och skruvat) som en Laguiole korkskruv. För att en sådan bör man ha i köks-arsenalen. Det sägs att världens bästa korkskruvar kommer från Laguiole i sydvästra Frankrike. Laguioles historia har vi skrivit om tidigare i bloggen närmare bestämmt här. Varje korkskruv från Laguiole en Aubrac är handgjorda av en och samma person från början till slut. Det medför att man får en otrolig känsla för korkskruven. Man kan få handtag av alla möjliga olika träslag, bensorter, metaller osv. En sån här produkt från Laguiole en Aubrac går loss på ca 1000kr. Nöjer man sig med "kopior" så går det hitta för ett par hundra lappar.

Nu är vi tillbaka!

Nu är vi tillbaka efter en tids ledighet. Vi kommer försöka att skriva om något varannan dag precis som vi gjorde 2008. Så håll koll på bloggen så ni inte missar något!

Nytt för i år är att vi ska försöka fotografera mer egna bilder på produkterna vi tar fram och skriver om. Vi kommer också ta upp mer "skruvade" köks tillbehör. Detta kommer medföra att vi behöver mer hjälp från våra leverantörer med prover m.m.


RSS 2.0