Fujiwara - testad


Tomas kom hem efter 3 veckor i New York med en Fujiwara kniv i bagaget och undrade om vi kunde säga vad vi tyckte…kniven är en 27cm kockkniv ock kostade ca 550skr.

 

Resultatet – helt ok för 550kr. Vi var ganska eniga om att man nog ska lägga till några hundra och få en riktigt bra kniv i 1000 kronors klassen istället. Exempelvis en Mac Mighty, Masahiro eller Hattori.

 

Om det är någon som har ett exempel på en bra kockkniv eller till och med den bästa kockkniven så posta en kommentar nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GO!


Sabatier knivar - ett fint minne


Sabatier är inte representerade i så många restaurangkök längre. Detta förvånar oss eftersom det var ett av märkena som var i topp fram till 90 talet. Faktum är att det hänt en hel del inom kniv utvecklingen sedan dess. Tyvärr känns det inte som att Sabtier har tagit del av den utvecklingen. Vi blev besvikna när vi testade Sabatiers "nya" knivar. Kanske skulle vi inte återuppväckt det som en gång verkar ha dött.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GO!


Knivblock för kockknivar - Cirkuskocken

 

 

Den här såg jag i en affär på Manhattan. Den kommer från ett företag som heter Throwzini som säljer kastknivar. Kanske man kan hitta den i SWE om man letar lite...

 

 

 

Inte lika originellt men något snyggare. Knivblocket nedan hittade vi på NK men finns i fler butiker och e-shopar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GO!


KAI - färgade kockknivar


Tillhör du en av alla som har tröttnat på Global knivarna? Då har Sundqvist (agenten för Global) kommit med nyhet - färgade kockknivar. Snyggt? nja... Är dom bra? NEJ!

 

Vi gillar fiskskelettet i handtaget på den blå kniven, men kossan och hönan i handtaget på den röda kniven...

 

Kai har väl aldrig levererat några bra knivar men här går väl ändå gränsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

GO!


RSS 2.0