Mac Superior

Jag och Micke snubblade över en kniv från Mac Superior serien vid ett jobb förra veckan. En bra kniv med tanke på priset och framför allt ett bra alternativ till Globals kockkniv. Du får för samma peng ett välkänt märke med ett bättre stål och bättre hackegenskaper.

 

Såg att den fanns på Eventkock för 775kr. Prisvärt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!Slipa kockkniv - Samurajen

 

Om man ska lämna in kniven på slipning? Vart ska man då göra det?

Vi skrev i ett tidigare inlägg att vi skickade iväg en Hattori kniv på slipning hos en Samuraj. Tyvärr vill han knappt slipa sina egna svärd, så det skulle ta för lång tid. Däremot så finns det om möjligt en ännu bättre "samuraj" som dessutom enligt många är bäst i Sverige. Han slipar alla knivar för hand med en enastående noggrannhet.

Alltså inga mer lotteri slipade knivar där oftast resultatet är en förstörd kniv.

Kolla in deras hemsida! Vass & slipad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!Chefs choice 1520

Chefs choise har kommit ut med en trevlig nyhet! Nämligen Chefs choice 1520. Deras elektriska slipmaskiner har ju alltid ansetts som en suveräna för kockknivar och fungerar enligt oss väldigt fint. Dom ska absolut inte blandas ihop med enklare ex. OBH Nordica m.m.

 

Det fina med 1520 är att du kan slipa både med 15 och 20 graders vinkel! Alltså funkar det bra även för dom som har asiatisk slipning (15 grader).

 

Vi vet att man kan köpa dom på NK. Föredrar du bättre pris och att handla på nätet är det här du ska köpa den!

 

Om ni har tips på produkter som vi borde skriva om så är ni välkomna till proffskoket@gmail.com Det är annars lätt hänt att vi skriver om tips från samma personer och på så sätt får samma typ av utbud.

 

 

 

 

 

 

 

!


RSS 2.0