PolyScience - The smoking gun ( Smokegun )

 

Ett bra julklapstips till den som gillar mat och prylar eller vill ha nått nytt att visa polarna.

 

Smokegun kallas den av kockar och börjar bli ett välkänt begrepp på många restauranger.

 

Även om det kan tyckas självklart att smak är det väsentliga i spelet när det gäller matlagning så är det inte alltid så. Tänk bara på hur många smaklösa måltider som konsumeras just nu. När det gäller att ingjuta stor rökig smak i livsmedel kan metoderna vara direkt skrämmande. Men det behöver inte vara så.

 

Smoking Gun är en smart kökspryl som inte kräver tålamod eller ansträngning. Den är liten och väger bara ca 300gram. Perfekt för att anpassa smaker i livsmedel före eller efter tillagning. Den kan användas för att ge smak åt känsliga livsmedel utan att tillsätta värme. Frukt, grönsaker, kött, ost, såser och till och med drinkar kan ges ytterligare rökarom utan att ändra konsistens eller temperatur.

 

Rökaren ska kosta ca 1200kr om du köper den på rätt ställe. Smartast är att köpa den på Blocket om man vill komma billigt undan. Sök då på ”Smokegun”. Den finns på andra ställen också men kostar då runt 1500 plus moms, alltså nästan 2000kr!?!?

 

Det är inkluderat två små burkar av hickory och äpple spån och från samma företag kan man köpa mesquite och körsbärsträ också. Långt mer spännande är det faktum att maskinen inte är begränsat till egna rökspånsblandningar vilket innebär att te och kryddor kan också användas. En 15cm lång slang ingår också, vilket möjliggör enkel åtkomst rökning i allt från påsar till köksbehållare. Oavsett vilken nivå av kök, fingerfärdighet eller ens lust, ger den handhållna rökaren ett enkelt sätt för alla att lägga stor rökig smak till någonting.

 


AntiGriddle - Tillaga hastigt med 30 minusgrader

Motsatsen till stekplata (plancha). Med hjälp av 30 minusgrader kan du "steka" en hård yta på olika födoämnen. Rolig grej om inte prislappen hade hamnat på ca 20000kr, men å andra sidan kostar ju en vanlig plancha ca 10000kr så helt åt helvete är det ju inte...eller? Vill du ändå ha en så är det nog RIAB eller Oanademöjligheter som har dom.

 


RSS 2.0