Laguiole korkskruv

 Vi börjar 2009 med något så häftigt (och skruvat) som en Laguiole korkskruv. För att en sådan bör man ha i köks-arsenalen. Det sägs att världens bästa korkskruvar kommer från Laguiole i sydvästra Frankrike. Laguioles historia har vi skrivit om tidigare i bloggen närmare bestämmt här. Varje korkskruv från Laguiole en Aubrac är handgjorda av en och samma person från början till slut. Det medför att man får en otrolig känsla för korkskruven. Man kan få handtag av alla möjliga olika träslag, bensorter, metaller osv. En sån här produkt från Laguiole en Aubrac går loss på ca 1000kr. Nöjer man sig med "kopior" så går det hitta för ett par hundra lappar.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Goldhahn

Att en Laguiole skulle gå på ca 1000 kr är helt felaktigt. Agenturen (J.A Sundqvist) har höjt sina priser kraftigt 2009. Detta medför extrema prishöjningar på alla deras varumärken som Global, Kai Shun, Tamahagane, Zassenhaus, Fissler mfl...och även Laguiole en Aubrac.



Att detta kommer att påverka både konsumenter och oss som håller på med försäljning av kockknivar och köksredskap är uppenbart när man pratar om höjningar på 30-40% och till och med mer på vissa produkter...

2009-01-22 @ 08:16:45
URL: http://www.eventkock.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0