Glassmaskin Nemox Gelato Pro

Här är ett alternativ till Musso maskinen. Galeto Pro har något större utförande vilket är ett minus. Annars är maskinen nästan lika bra som Musso maskinen. Ett plus med denna maskin är att det går att ta ut bägaren/skålen som man vispar glassen i. För att inte skålen ska frysa fast i mskinen under tillredning så kan man hälla lite sprit mellan skålen och maskinen.

 

Jag uppfattar att tilllagningstiden tar några minuter längre tid i denna maskin än Musson. Detta kan bero på dels den uttagbara skålen samt att jag tror att kompressorn är något mindre (detta har inte gått att bekräfta trotts tillgång till manualer?!?!).

 

 

Även denna modell hittade jag på Moccabar.se Den går säkert att beställa från Italien också så som Oskar kommenterade till Musso inlägget.

 

Båda dessa maskiner är extrema maskiner för hemma bruk. Så nästa inlägg kommer det att komma ett lite billigare alternativ.

 

 


Musso...en liten proffsglassmaskin

Det här är en rigtig glassmaskin med samma komponenter som dom på restaurang. Fast i något mindre format. Faktum är att Musso är den mest förekommande glassmaskinen på restauranger i Sverge. Då är den mest förekommande i en variant som är dubbelt så stor som den ovan.
Detta är riktigt bra grejer. Det finns en nackdel...den är svår att rengöra. "Skålen" som man snurrar glassen i går inte ta ur och det finns ingen avtappning från den skålen heller. Presic samma problem är det på

restaurangmaskinerna.

 

Den går att köpa på www.moccabar.se för ca 9000kr

 

 

För er som inte vill lägga 9000kr på en glassmaskin så kommer vi recensera 2 andra maskiner dom närmaste veckorna, som är värda att kolla på.

 


Proffsköket™ rullar sakta igång 2012

Nytt år nya tag :)

 

Det vi får mest frågor om är kockknivar och när nästa ilägg kommer. Jag har samlat ihop en ny panel med meriterade kockar som kommer utgöra grunden i proffskökets test panel. Så nu rullar vi igång igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då kör viRSS 2.0