Frukt och grönsakstorken Evermat ( Hushållstork )


Vad du än väljer att torka så är nog frukten till musli det man gör oftast i hemmaköket. Frukt och musli på lösvikt är genialt. Du väljer själv vad du vill blanda i för godsaker för att göra frukostfilen till en smakupplevelse. Problemet med de torkade frukterna i dessa lösviktsboxar (och i all musli) är ju att de är doppade i socker både en och två gånger. Som med allt annat när det gäller matlaning så är det bästa att ta saken i egna händer. Skiva upp vilken frukt som helst och placera dem i en frukttork. Ett tips är att torka citron. Går att äta som godis och kan dessutom användas som dekoration på olika maträtter och desserter. Vi har haft en OBH Nordica som pajade efter ca ett år. Satsade på den lite dyrare Evermat istället vilket vi inte ångrat. Den är mycket tystare och torkningen går mycket snabbare.Den tillverkas och säljs här.
Vadå, hur funkar den? Hur mycket frukt får man plats med? Kan man ha den i ett restaurangkök och torka frukt till garnering?