Vad är en cirkulator

En cirkulator eller sousvide-termostat som den också kallas. Det är i grunden en väldigt kraftig "doppvärmare" som är styrd av en väldigt exakt termostat. Den vanligaste cirkulatorn i Sverige är inte större än ett ”bigpack” paket och fästes på en gryta eller något annat stort kärl genom att en "klämma" som är fastmonterad på enheten. Exaktheten på dom flesta och bästa produkterna går ner till en tiondelsgrad alltså exempelvis 32,6°C. Därefter kan den hålla konstant värme i exempelvis ett vattenbad. I det exakt tempererade vattenbadet kan man sedan tillaga exempelvis en lax som uppnår en perfekt tillagad konsistens vid 32,6°C.

Läs mer om cirkulator från Grant och Roner här.





Besök gärna våran nya hemsida om cirkulatorer och recept här



Go!


Kommentarer
Postat av: Jocke

Kan ni inte förklara lite mer om dessa produkter, låter intressant.

2009-04-06 @ 16:14:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0